De begane grond van deze woonboerderij, gelegen in het buitengebied van Doetinchem, is een aantal jaar geleden verbouwd door de opdrachtgevers tot een moderne woonverdieping met behoud van de authentieke elementen van de voormalige boerderij.  Omdat de slaapvoorzieningen beneden waren, lieten zij de bovenverdieping voorlopig zoals deze was. Een lege verdieping zonder binnenmuren en een zestal hoogteverschillen, veroorzaakt door de voormalige functies van de ruimtes op de begane grond en de hooizolder op de eerste verdieping. In de voor- en achtergevel bevinden zich enkele ramen en een voormalig hooiluik. Het dakvlak is geheel gesloten. Houten gebinten, het hooiluik en de hoogteverschillen vormen de authentieke elementen van de verdieping.

De wens ontstond om van de eerste verdieping een volwaardige slaapverdieping te maken met 3 slaapkamers, badkamer, toilet, bergruimte en een inloopkast. Zij gingen zelf aan de slag om tot een indeling te komen volgens hun wensen.

De opdracht van LArchitecture bestond uit het adviseren aangaande knelpunten omtrent de hoogteverschillen, de plattegrond en de daglichtvoorzieningen in het dakvlak.

2015